Bazı araştırmalar DHI tekniğinin yeni bir saç ekimi metodu olduğunu kabul etse de, bazı kaynaklar bilimsel olarak bunu bir teknik olarak tanımamakla beraber bu tartışmaların ötesinde, bunun sadece bir pazarlama taktiği olduğu iddia edildiği gibi, bu uygulamanın FUE tekniğinin implanter ile yapılan bir metodu olduğunu belirtmektedirler. DHI tekniği traşsız saç ekimi olarak da bilinmektedir.
“Bu noktada, iki yöntem üzerine yapılan tartışmalardan temel olarak varılan sonuç; DHI tekniğinin FUE’den farklı şekilde ekim aşamasını içermesi nedeniyle ayrı bir saç ekim yöntemi olarak kabul edilmesidir.”
DHI tekniği ile saç ekimini objektif bir şekilde nasıl yapıldığını anlatmaya çalışacağız.
İlk bakışta DHi tekniği, FUE tekniğinden farklı olarak; donör bölgesinden alınan saç folikülleri ekilecek alana, implanter ile kanal açılmadan ekilmesi şeklinde iki aşamanın bir anda gerçekleştiği bir yöntem olarak anlatılabilir.
Implanter/Choi iğnesi, şekil olarak çok ince, silindirik ve keskin bir uca sahiptir.
Bu silindirik uçlu Choi iğnesi bir kanal şeklindedir ve saçlar bu kanal boyunca sürülerek iğneye yerleştirilebilmektedir.
DHi tekniğinin aynı zamanda Choi metodu olarak anılmasının nedeni bu iğnenin özelliğinden dolayıdır.
DHI metodunun uygulanışı
- Choi implanter kalemi ile gerçekleştirilen bir saç ekim operasyonunda toplanan saç fölikülleri kalemin içine birer birer yerleştirilir.
Bu yerleştirme çok özenli ve dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Burada yerleştirme işlemini yapan asistanlar her bir saç kökünü yerleştirdikten sonra uzman doktora bu saç köklerini ekim için verir. - Bu noktada doktor saç köklerini en uygun açı olan 40-45 derecelik açılarla eker. Bu açının dışında bir diğer önemli nokta ise doğru yöndür ve bu da ekim olan kişinin önceki saçların gösterdiği yöne uygun olarak yapılmasıdır.
- Choi iğnesine yerleştirilmiş saç kökleri açı ve yön doğru belirlenip iğnenin itme özelliği ile ekimi gerçekleştirilir.
Operasyonda 2 ila 6 arasında Choi kalemi ve beraberinde ortalama 15-16 choi ucu kullanılır. Bu kalemlerin uçları farklı ölçülerde olabilir. Bunu belirleyen faktör kişinin saç kökü ve kalınlık yapısıdır.
Choi saç ekim metodunun FUE yönteminden doğal olarak çeşitli avantajları ve dezavantajları vardır.
DHI avantajları
Öncelikle uzmanlar tarafından belirtilen avantajlarından bahsedelim:
- Saç köklerinin doku dışında kalış süresini minimal düzeye indirgeyerek daha sağlıklı bir şekilde ekimin gerçekleşmesini sağlar.
- Saç köklerinin sağ kalma oranı daha yüksektir.
- Kesi alanı daha az olacağından kanama riskini mümkün olduğunca en aza indirir.
- Saç ekim operasyonu sonrası daha hızlı iyileşme görülebilir, böylece hasta kısa sürede günlük rutinine rahatlıkla dönebilir.
- Bu yöntemde traşsız saç ekimi daha kolay yapılabilmektedir.
DHI yönteminin dezavantajları
FUE yöntemine nazaran dezavantaj olarak bahsedebileceğimiz unsurlar ise şunlardır:
- Bu tekniği iyi bir şekilde kullanıp uzmanlaşmak için gerek doktor gerek ekibinin çok uzun bir eğitim sürecinden geçmeleri gerekmektedir.
- Diğer saç ekim metotlarıyla kıyaslandığında genellikle daha masraflı bir yöntem olduğundan bahsedilebilir.
- Ekim işlemini yapacak kişinin dikkatli ve yüksek kondisyonda olması gerekmektedir.